html

HTML - deel 3

1. Het maken van een website - eindopdracht

Maak nu een start met een nieuwe website in de vorm van een nieuw project. Een voorbeeldwebsite vind je op https://www.edictum.nl/thomasweb/ (druk in Firefox op Ctrl-Shift-m voor de mobiele versie).De naam van dit project wordt dus <jouwvoornaam>web of <jouwvoornaam>web2. Deze website mag over van alles gaan zolang het maar een maatschappelijk geaccepteerd onderwerp is. De website mag niet gaan over drugs, alchol, geweld of andere soortgelijke onderwerpen. De eisen van de website zijn:

  • Een menu met een hover effect. Een goed menu is op iedere pagina hetzelfde en blijft stabiel staan. Een menu wordt opgebouwd zoals is uitgelegd in deel 2. Een menu wat specifiek bedoeld is voor een kleiner scherm, scoort hoger.
  • Je website heeft de juiste structuur, dus aparte mapjes maken voor css, html en images. Ook alle linken werken(10 punten).
  • De website heeft minimaal 5 pagina's. Meer pagina's scoort hoger (20 punten). Een pagina telt pas mee als het voldoende interessante content heeft. Dit mag worden gekopiëerd van het internet.
  • De website heeft een aparte stylesheet genaamd style.css. De complexiteit van de css wordt beoordeeld. (15 punten). Bij meerdere stylesheets kun je geen punten scoren voor css. Een embedded of internal stylesheet is wel toegestaan.
  • Je structureert de pagina's met behulp van een grid. Daarbij gebruik je de juiste elementen zoals <article> en <section> (15 punten).
  • De mate waarin je elementen hebt toegepast die niet in de lessen te vinden zijn en die je zelf hebt uitgezocht (20 punten). Hierbij is het gebruik van een framework zoals Bootstrap verboden. Op W3schools is genoeg te vinden.
  • Javascript is toegestaan zoals in de les is uitgelegd. Je mag echter geen Javascript gebruiken voor effecten die ook met CSS te bereiken zijn.
  • De website bevat een tabel die wordt gebruikt voor het presenteren van gegevens (5 punten).

2. examen html

Het schoolexamen html voor vwo staat hier.

Je mag gebruiken:

www.w3schools.com

www.edictum.nl

Netbeans