printer

Printer

1. Met Firefox werken

Hieronder staan instructie om te kunnen printen als je saldo hebt of hebt gekregen. De onderstaande instructies werken alleen goed in Firefox. Start dus eerst Firefox op en laat deze instructie eventueel open staan in Internet Explorer. Firefox staat op je bureaublad en herken je aan de blauwe bol.

https://images.computational.nl/galleries/printer/firefox.png

 

2. Je saldo opwaarderen om te kunnen printen

Let op: gebruik Firfox en geen Internet Explorer. Zie ook les 1 https://images.computational.nl/galleries/printer/firefox.png

Als je saldo hebt gekocht bij één van de 2 balies heb je een briefje gekregen met daarop een nummer. Het kan ook zijn dat je bezig bent met een toets of les en van de docent een briefje hebt gekregen. Ga vervolgens naar deze website en log in zoals je op een computer inlogt, dus met je leerlingnummer en je wachtwoord. Dit kan alleen op het Hoeksch Lyceum. Klik vervolgens op Kaart inwisselen en voer het nummer in wat op het briefje staat. Klik daarna onderaan op de knop Kaart inwisselen.

https://images.computational.nl/galleries/printer/kaartinwisselen.png

Je saldo is nu bijgewerkt. Klik op Overzicht om je saldo te kunnen zien.  Het kan zijn dat het saldo maar voor een beperkte tijd geldig is (bijvoorbeeld bij het uitprinten van een examen).

3. Kunnen printen op het Hoeksch Lyceum

Om te kunnen printen naar een van de netwerkprinters heb je een printercode nodig. Deze kun je zelf ophalen. Doe als volgt. Ga naar deze website en log in met dezelfde gegevens zoals je op een computer inlogt. Deze website is alleen vanaf een leerlingcomputer op school bereikbaar.

https://images.computational.nl/galleries/printer/2016-09-13_13-04-04.png

Zodra je bent ingelogd zie je het volgende scherm. Hierin kun je klikken op tonen. Zodra je hierop hebt geklikt zie je je printercode. Tevens kun je je saldo zien.

https://images.computational.nl/galleries/printer/2016-09-13_13-10-00.png

 

Saldo kun je bijkopen (10 cent per kopie) aan één van de twee balies in ruimte 100 of 200. Het kan ook zijn dat je gratis saldo hebt gekregen in het kader van de les (dit mag je niet voor eigen gebruik opmaken!).

Als je saldo hebt ben je nu in staat om vanaf de computer te printen naar ruimte 200 of het SIC. Deze herken je aan het woord beveiligd.

https://images.computational.nl/galleries/printer/2016-09-14_08-48-12.png

De afdruk kun je nu gewoon afdrukken. Hierna kun je naar de betreffende printer gaan. Op de printer kun je jezelf met je printercode aanmelden. Deze had je al eerder gevonden.

 https://images.computational.nl/galleries/printer/2016-09-14_08-54-40.png

Hierna druk je op alles afdrukken en je printje wordt afgedrukt.

https://images.computational.nl/galleries/printer/2016-09-14_09-01-43.png

Meld jezelf weer af door op de knop afmelden te drukken.