magento

Magento

1. Wat is Magento

Magento is een systeem om een webwinkel mee te bouwen. Het is een zeer goed open-source pakket mede omdat het volledig afgestemd kan worden op de wensen van de webwinkelbeheerder. Er zijn vele honderden plug-ins en/of templates verkrijgbaar. Dat komt omdat vermoedelijk 20 tot 25% van alle webwinkels momenteel gebruik maakt van Magento. Daarnaast is Magento zeer zoekmachinevriendelijk en vertaald in het Nederlands. Ook is het eenvoudig om de webwinkel om te zetten naar meerdere webwinkels zonder dat de producten opnieuw ingevoerd hoeven te worden. Dat maakt het systeem erg krachtig.

We gaan in deze cursus in op de installatie, gebruik en onderhoud van Magento. Deze cursus gaat niet over de noodzakelijke stappen die nodig zijn voor de voorbereiding en opzet van een webwinkel zoals het schrijven van een ondernemingsplan. Het gaat om de praktische opzet, het beheer en -onderhoud van een Magento webwinkel. Hierbij is het niet noodzakelijk dat je kunt programmeren. Kennis van HTML en CSS is wel handig. Je kunt als aanvulling ook de cursus HTML5 doen.

Magento kost tijd om onder de knie te krijgen. Tijd die je wellicht liever zou besteden aan ondernemen of beheer van producten. Hoeveel tijd? Een basiswebwinkel staat in een middag. Daarna hangt het van je wensen af hoeveel tijd alles verder gaat kosten. Een alternatief is dat je kiest voor een bestaande dienst die werk uit handen neemt en waarbij je support krijgt. Dit kost echter al gauw 20 tot 100 euro per maand. Bovendien zit je dan vast aan het systeem van dat bedrijf met alle mogelijke beperkingen.

Veel kleine ondernemers zullen opkijken tegen de bouw van een webwinkel en vinden het al snel ingewikkeld. Toch valt het in de praktijk mee. We zullen dat in deze cursus laten zien. Door het zelf te doen bespaar je de kosten van het laten opbouwen van een webwinkel door een gespecialiseerd bedrijf. Deze kostenpost zal al gauw oplopen naar 3500 tot 5000 euro. Daarnaast kun je de webwinkel laten meegroeien met de stijgende omzet door o.a. gebruik te maken van plug-ins.

Voor deze cursus is het noodzakelijk te beschikken over een eigen Magento webwinkel. Dat kan via deze website (via de docent). Je kunt ook werken met een eigen webwinkel onder een eigen domeinnaam. De installatie daarvan zullen we in de volgende les uitleggen. Je hebt hiervoor een hostingprovider nodig en via FTP kun je Magento, nadat je het op je eigen computer hebt uitgepakt, uploaden.

2. De webshop installeren met FTP

In deze cursus zijn er twee mogelijkheden.

 1. Je krijgt een Magento webwinkel die valt onder het domein edictum.nl. Deze is te vinden op https://magento<voornaam>.edictum.nl. Wachtwoord en inlognaam krijg je van de docent.
 2. Je hebt vooraf een eigen webwinkel geïnstalleerd. De installatie procedure wordt hieronder beschreven. Diegene die valt onder optie 1 kan stoppen met deze les en mag door naar les 3.

De procedure om Magento te installeren bij een hostingprovider is hieronder beschreven. We gaan hierbij uit van een simpele installatie waarbij voor de serveer de volgende eisen gelden:

 • minimaal Apache 2.2
 • MySQL 5.6
 • php 7.1

Een volledig overzicht vind je op http://devdocs.magento.com/guides/v2.2/install-gde/system-requirements-tech.html. Mocht je niet zoveel technische kennis hebben. Dat is niet zo'n probleem. Tijdens het installeren wordt duidelijk of alles goed geïnstalleerd staat omdat in de installatiewizzard alles wordt gechecked. 

Download de laatste versie van Magento op https://magento.com/tech-resources/download . Hierbij neem je de Full Release (ZIP with no sample data). Om te kunnen downloaden zul je eerst een account aan moeten maken. Dat is verder geen probleem. Er wordt geen spam o.i.d. gestuurd.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-06_19-56-04.png

Als het is gelukt om de zip te downloaden: pak deze uit op je eigen computer door er met de rechtermuisknop op te klikken en uit te pakken. Wij gebruiken hiervoor Winrar.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-07_16-01-02.png

Je hebt nu een mapje zoals in bovenstaande afbeelding wordt getoond. De naam correspondeert met de versie en de datum van vrijgeven (release date).

Vervolgens ga je contact maken met de server van de hostingprovider met behulp van een FTP programma. Een FTP programma maakt het mogelijk om bestanden over te zetten van jouw computer naar de server van de hostingprovider. Een goede keuze is Filezilla. Om contact te kunnen maken heb je van de hostingprovider de volgende informatie gekregen:

 1. De naam van de server (een ip-adres kan ook).
 2. De naam van de gebruiker
 3. Het wachtwoord.

In Filezilla kun je links bovenin op Sitebeheer te klikken en vervolgens deze gegevens opslaan in een nieuwe site.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-07_16-19-16.png

Normaal gesproken moet je via SFTP erin kunnen komen. FTP, zonder beveiligigde verbinding, is een zwaar verouderde manier. Als het niet lukt met SFTP, probeer het dan met FTP en probeer uit te zoeken waarom dit niet lukt.

Begin nu met de upload van Magento door het mapje naar de root te kopiëren door de bestanden te slepen.. Je kunt ook een subdomein aanmaken zoals bijvoorbeeld webwinkel.<jouwdomein>.nl. Hieronder zie je dat in het hoofdomein edictum.nl een subdomein magento is aangemaakt en dat de bestanden daar naar toe zijn gekopieerd.

Opmerking: het uploaden dient te gebeuren met een zogenaamd

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-07_16-33-59.png

De volgende stap is het geven van rechten aan bepaalde mapjes. Dat kan ook met behulp van Filezilla. Het gaat om de volgende mapjes:

 • vendor
 • var
 • app/etc
 • pub/statc

Deze mapjes hebben de rechten 711 nodig. 711 staat voor het geven van rechten. Klik met de rechtermuisknop op een van de bovenstaande mapjes, klik op bestandsrechten en check daarna of deze rechten aanwezig zijn. Zo niet, geef de numerieke waarde in en klik op OK.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-07_17-50-42.png

3. De webwizard

Je bent nu in staat om de webwizzard van de installatieprocedure te starten.

Begin hierna met de installatieprocedure. Hiervoor ga je in de browser naar https://magento<voornaam>.edictum.nl of naar je eigen domein waar Magento geïnstalleerd staat. Je ziet dan het volgende:

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-19_14-17-12.png

Klik op Agree and Setup Magento. Hierna kom je op de volgende pagina.

Dit houdt in dat alles goed staat. Bij foutmeldingen kun je niet verder en schakel je de docent in. Klik op Next en je zieet de volgende pagina.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-19_14-19-48.png

In deze pagina vul je de gegevens in die je van de docent hebt gekregen. De username is altijd admin_magento_<jouw_voornaam> evenals de naam van de database. Nadat je alles hebt ingevuld checkt Magento de connectie met de database en kun je verder naar de volgende pagina, de web configuratie.

Op deze pagina hoef je niets in te vullen maar erg belangrijk is dat je de admin url bewaard. Hiervoor open je nu een Google Document en neem je de gegevens van de webconfiguratie over en plaats je daarin ook de gegevens van de database. Zorg dat je dit zorgvuldig doet want anders kom je niet meer in Magento!!

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-19_14-21-14.png

Je kunt nu weer door naar de volgende pagina en deze stel je als volgt in.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-19_14-24-02.pngOOp de volgende pagina maak je een account. Gebruik hiervoor dezelfde gegevens als je met de database hebt gebruik. Klik hierna op Next en daarna op Install Now. Magento zal beginnen met installeren.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-19_14-26-16.pngUiteindelijk toont Magento dat de installatie gereed is en toont tevens de gegevens. Ook deze gegevens zet je zoveel mogelijk in je Google Document.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-19_14-29-41.png

4. Basisinstellingen

Je bent nu zover om te starten met de instellingen van de webshop. De webshop heeft een voor- en achterkant. De voorkant van de website is zoals de klanten deze zien).

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-07_18-04-51.png

In de achterkant kun je inloggen als websitebeheerder. Dit laatste gaan we doen. Log in met je admin account in de achterkant van de website door naar de url te gaan die je hebt bewaard. De achterkant ziet er zo uit:

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-29_16-04-32.png

Vul het wachtwoord in wat je hebt bewaard.

Nadat je bent ingelogd zie je het admin gedeelte van de webshop. Kijk rustig even rond. Kijk of de knoppen aan de linkerkant werken en of er icoontjes zijn verschenen. In de loop van de lessen zullen we de knoppen verder leren kennen. We zullen echter eerst nog wat instellingen veranderen of controleren.

de indexers

Waarschijnlijk bovenin de pagina enkele meldingen zoals bijvoorbeeld:

One or more indexers are invalid. Make sure your Magento cron job is running.

Deze melding lossen we op door in de cli het commando php bin/magento indexer:reindex te geven. Dit kun je niet zelf. Dit mag je aan de docent vragen.

de cache

De cache zorgt ervoor dat pagina's sneller worden geladen omdat deze niet telkens opnieuw hoeven te worden gegenereerd. Door allerlei redenen kun je in Magento te maken krijgen met een ongeldige cache.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-04_16-12-06.png

Los dit als volgt op. Ga naar System > Cache Management.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-29_17-24-20.png

Klik hierna op de knop Flush Magento Cash.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-29_17-26-53.png

Hierna is de cache vernieuwd.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-04_16-13-32.png

één winkel

Omdat we in deze lessen ervan uitgaan dat er maar één winkel is zullen we dat ook aan Magento laten weten. Ga hiervoor naar Stores > Enable Single-Store Mode en maak van de No een Yes. Alle instellingen die je maakt zullen nu overal worden doorgevoerd.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-29_17-09-49.png

5. De cronjob

De cron is de hartslag van de website. Zonder cron is het vrijwel onmogelijk om een goede webshop te draaien. De cron zorgt er o.a. voor dat:

 • er emails worden verstuurd zoals het versturen van een verzendbevestiging.
 • de cache wordt bijgewerkt.
 • een nieuwsbrief wordt verstuurd.

Vraag bij een hostingprovider vooraf hoe het met de croninstellingen is gesteld. Bij een basisaccount is het vaak niet mogelijk cronjobs in te stellen. Er moet dan worden overgeschakeld naar een duurder account.

De cron is een script wat andere scriptjes opstart. Normaal gesproken draait het iedere 1 tot 10 minuten. Hieronder een voorbeeld van de ingestelde cron op de voorbeeldwebsite https://magento.edictum.nl.

*/1 * * * * /usr/local/bin/php /home/admin/domains/edictum.nl/public_html/magento/bin/magento cron:run > /dev/null 2>&1
*/1 * * * * /usr/local/bin/php /home/admin/domains/edictum.nl/public_html/magento/update/cron.php >/dev/null 2>&1
*/1 * * * * /usr/local/bin/php /home/admin/domains/edictum.nl/public_html/magento/bin setup:cron:run >/dev/null 2>&1

We zullen zo'n ingestelde regel eens analyseren. We beginnen met het tijdschema.

minuut uur dag van de maand maand dag van de week
*/1 * * * *

*/1 betekent dat iedere minuut het script draait. Als je alleen een 1 zou invullen dan zou iedere eerste minuut van het uur het script draaien. Normaal gesproken is het prima om iedere minuut het script te draaien. Bij een kleinere website kun je ook kiezen voor iedere 5 of 10 minuten (*/0).

Dan het volgende stukje:

/usr/local/bin/php betekent: start php op en run bij de eerste regel het script /home/admin/domains/edictum.nl/public_html/magento/bin/magento

De file magento (zonder extensie) is een php-script wat wordt uitgevoerd. Binnen dat php script worden weer andere scripts uitgevoerd met diverse taken.

Na magento zie je staan: cron:run. Dit is een argument van het magento script en wordt gebruikt binnen het script.

Dan het laatste stukje >/dev/null 2>&1. Dit houdt in dat alle output van het script naar /dev/null wordt gestuurd en dat is een soort zwart gat. Het gaat nergens naar toe. 2>&1 houdt in dat de standaard output en de foutmeldingen worden meegestuurd.

De andere cronjobs werken hetzelfde.

Hoe weten we nu of de cronjob goed werkt? We hadden ervoor kunnen kiezen om in plaats van >/dev/null 2>&1 de output naar een zogenaamde logfile te sturen maar daar hebben we niet voor gekozen. Er wordt namelijk ook in de database bijgehouden of de cron goed werkt. Ga hiervoor naar phpmyadmin of een vergelijkbare tool (die meestal van de hostingprovider is). Voor meer informatie over wat phpmyadmin is kun je kijken in de cursus MySQL.

Van de docent krijg je de inlog van de voorbeeldwebsite en als we die hebben vinden we op pagina 3 van de tabellen aan de linkerzijde de tabel cron_schedule.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-17_10-00-08.png

Als we klikken op deze tabel kunnen we de volgende informatie vinden.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-17_10-07-58.pngDit is een voorbeeld van een cronjob die succesvol is verlopen. Als een cronjob niet goed verloopt, zie je dat in de database.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-17_10-02-02.png

Je ziet ook onder messages wat de oorzaak is van de foutmelding.

De cronjob nakijken in de database is een van de beste manieren om dit in de gaten te houden. Verder is er ook een zogenaamde custom cronjob in te stellen. Dit is te vinden in de documentatie.

6. De url en de inlognaam veranderen

Magento websites zijn erg interessant om te hacken. Je kunt bijvoorbeeld informatie van je concurrenten verkrijgen of je kunt de webshop gijzelen door de database corrupt te maken. Tegen betaling van een bepaald bedrag in bitcoins wordt de webshop dan weer vrijgegeven. Dit soort grappen kun je voorkomen door de inlog url ingewikkelder te maken. Standaard is de inloglink al verborgen met 6 karakters. Dit is echter met brute-force techniek nog steeds vrij eenvoudig te vinden. We breiden het aantal karakters uit naar 20.

Ga hiervoor naar Stores > Configuration > Advanced > Admin Base URL en verander Use Custom Admin Path in Yes en voer daarna de url in met een combinatie van cijfers en letters zoals in onderstaande afbeelding wordt getoond.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-29_17-41-06.png

Klik hierna rechtsboven op Save Config. Onmiddelijk hierna wordt je uitgelogd en zul je moeten inloggen met de nieuwe url. Bewaar deze in je opdrachten document.

Mocht je de url kwijt zijn. Door met FTP te gaan naar het bestand app/etc/env.php kun je de url-instelling zien.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2017-12-31_12-44-39.png

De inlognaam veranderen

Ook is het raadzaam om de inlognaam te veranderen van admin_magento in een eigen verzonnen naam. In de bijbehorende opdracht zullen we dit ook gaan doen. De instelling is te vinden bij System > All Users en dan klikken op de admin. Het is toegestaan (en ook wel slim) om spaties te gebruiken.

7. De website overzetten naar SSL (https)

Tegenwoordig is het veiliger de gehele webshop onder te brengen onder SSL (Secure Sockets Layer). Een website die draait onder SSL stuurt alle informatie gecodeerd over van de webser naar de browser en vice versa.  SSL is een industriestandaard en wordt door miljoenen websites gebruikt.

Om een SSL-verbinding te kunnen maken, heeft een webserver een SSL-certificaat nodig. De docent heeft, als het goed is, dit certificaat al aangemaakt op basis van Let's Encrypt. Let's encrypt verstrekt twee cryptografische sleutels: een privésleutel en een openbare sleutel. De openbare sleutel is te zien via het slotje in de url-balk. De privésleutel - het woord zegt het al - blijft geheim en in het bezit van de webshopbeheerder. Om een beetje een idee te krijhgen, hieronder staat zo'n volledige private key:

-----BEGIN RSA PRIVATE KEY-----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-----END RSA PRIVATE KEY-----

De public key is te vinden via het slotje in de url-balk. Je vind hierover een opdracht.

We zullen nu de webshop veiliger maken met de volgende instellingen:

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-01_18-19-28.png

8. De configuratie instellingen van de webshop

We zullen nu een aantal instellingen maken van de webshop. Ga hiervoor naar Stores > Configurations....

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-04_15-58-22.png

...en loop de onderstaande instellingen hiervan na.

In het tabblad General zet je de Default Country op Nederlands. Zorg ervoor dat het vinkje bij Use system value is uitgeschakeld. https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-03_19-26-58.png

Vlak eronder vind je ook de optie Allow to Choose State if It is Optional for Country. Deze stel je in op No. Hiermee wordt het invullen van een staat - wat voor de meeste Eureopese websites niet belangrijk is, uitgeschakeld.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-03_19-32-40.png

Het volgende tabblad is het tabblad Web. Het enige wat je hiermee doet is alle instellingen even bekijken en nalopen. In principe blijft alles hetzelfde.

Hierna volgt het tabblad Currency Setup. Ook dit tabblad loop je alleen maar even na. De base currency moet de euro zijn maar als het goed is heb je dit al ingesteld.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-04_16-06-05.png

Vervolgens komen we in het tabblad Store Email Adresses. Omdat je de enige eigenaar bent vul je in ieder veld je voor- en achternaam in en je edictum e-mailadres. Deze emailadressen worden getoond in de diverse emails aan de klant.

https://images.computational.nl/galleries/magento/2018-01-03_19-38-02.png

  9. De homepage instellen

  We zullen nu verder de homepage instellen. Ook hier kunnen we vlot doorheen lopen ervan uitgaande dat je een redelijke kennis hebt van HTML.